Det andliga och övernaturliga är verkligt!

Nu så vänder jag mig till ev. hedningar som skulle råka läsa detta,  men också till övriga som hjälp i hur bemöta ateistiska åsikter: Många i det materialistiska västerlandet har en s k ”positivistisk filosofi”, vilket kännetecknas av att verkligheten och det som är fakta och sant måste kunna vägas och mätas eller bevisas empiriskt. Mycket av dagens Gudsförnekelse och ateism grundas på denna filosofiska teori. Det själsliga, känslor, andliga upplevelser, övernaturlig kraft o d förklaras med att det är kemiska/biologiska reaktioner i hjärnan. Människan reduceras till ett mer utvecklar djur. Detta är en oerhört ”fattig” och bristfällig livsfilosofi. Och det förklarar inte alls livets och verklighetens komplexitet, rikedom eller mångfald.

Man behöver ställa sig frågan: ”vilket kom först hönan eller ägget”; d v s varför skulle inte det andliga, det övernaturliga kunna påverka, sätta igång och driva fram dessa kemiska reaktioner och biologiska verkligheter, istället för tvärtom? Varför skulle inte det med våg och måttband omätbara eller det i mikroskop icke synliga (det andliga, övernaturliga) kunna föregå, driva fram och skapa det rent biologiska och kemiska? Vad är det för märklig blockering i hjärnan hos många s k intellektuella som gör att denna logiska och självklara frågeställning och alternativ inte kan få plats i deras verklighetsuppfattning?

Nu så finns det också många icke-positivistiska intellektuella, professorer och doktorer  som erkänner en större och mer komplex verklighet där det andliga och övernaturliga är självklara ingredienser. Men dessa får inget vidare utrymme i vårt land, vars media och kulturelit är i hög grad styrt av opinionsbildare med nämnda ateistiska livsfilosofi. Sverige räknas idag som kanske världens mest sekulära land, på 50-talet var landet ett av de mest religiösa i världen, något hände och det relativt snabbt.

Du som gärna vill ha din identitet som ”intellektuell” behöver för att kunna vara verkligt intellektuell tillbringa lång tid utomlands och bli frigjord i hjärnan från all ateistisk indoktrinering i vårt land. Det finns så oerhört mycket mera av grundläggande och livsnödvändig information att inhämta om livet och verkligheten. Det finns t o m vetenskapligt vederhäftig kunskap att finna, sådant som kanske inte direkt syns i mikroskop men som väl kan ”bevisas” på andra sätt. Sätt igång och börja studera en vidare och större verklighet. Jag är Bibeltroende kristen, jag har funnit Sanningarnas Sanning, kunskap som bär och håller genom allt, den är rik och mångfalldig, täcker största delen av livet och tillvaron.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0