Evangeliet, kortfattat

Evangeliet: Människan skapades för andlig gemenskap med Gud. Hon gjorde uppror och ville själv vara sin egen gud; ett gift av själviskhet, synd och ondska kom in, något världen, samhällena, historien och varje personligt liv tydligt visar. Synd är brott mot Guds bud och vilja, och vem har inte t ex ljugit, förtalat, stulit, behandlat någon illa, varit kärlekslös eller egoistisk o s v. Denna synd/gift ger en inre tomhet och otillfredställelse eftersom människan nu kom utanför det hon skapades för, kontakten med Livskällan bröts helt enkelt.

 

Gud är kärlek så Han kom själv genom Jesus Kristus, sin enfödde Son, till oss. Jesus var och är Gud kommen som människa, Gud och människa i ett. Jesus trädde på Korset i ditt och mitt ställe och tog där vårt straff, för all vår synd, fel och brist. Jesus utplånade giftet och öppnade vägen tillbaka till Gud. På Korset blev du och jag försonade, frikända och förlåtna. Denna Frälsning är givet av Gud helt fritt av nåd, utan att vi kan någonsin förtjäna det på något vis, och denna Frälsning tas emot i tro.

 

När du tror och tar emot Jesus som din Herre och Frälsare, vilket också innebär att du väljer att vända om till Gud och alltså inte fortsätta i ditt uppror mot Honom, ja, då har du gått över från döden till livet här och nu, vilket ger dig gemenskap med Gud själv. Jesus är vägen, sanningen och livet. Det är här i denna andliga gemenskap med Gud du får, varje dag, ta emot liv, kärlek, frid och glädje från Gud. Viktigaste av allt, du tillbringar din evighet i Himlen tillsammans med Jesus.

 

Hur tar du emot Jesus och Frälsning? Öppna och böj ditt hjärta inför Gud den allsmäktige Skaparen, och bekänn ditt behov av Jesus och Frälsning. Bekänn att Jesus är din Herre och Frälsare, att du tror att Jesus dog för dina synder, och att Jesus Uppstod från de döda. Idag är Frälsningens dag för alla människor. Men det är du som måste välja vilken väg du ska gå, frälsningens väg eller att gå din egen väg, bort från Gud för alltid. Gud älskar dig, men Han kan inte tvinga dig, du har en fri vilja. Vänd om till Gud, kom till Korset och till Jesus, det är Guds erbjudande och kallelse till alla människor, också till dig här och nu…

 

Bibeln, Guds Ord säger:

Joh 3:16-17:Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv.”

Joh.5:24:”Amen, amen säger Jag er: Den som hör Mitt ord och tror på Honom som har sänt Mig, han har evigt liv och kommer inte under domen utan har övergått från döden till livet.”

 

Tit 3:3-7:Vi var själva en gång oförnuftiga, olydiga och vilsegångna. Vi var slavar under många slags begär och lustar, vi levde i ondska och avund, vi var avskyvärda och vi hatade varandra. Men när Guds, vår Frälsares, godhet och kärlek till människorna uppenbarades, frälste han oss, inte för rättfärdiga gärningar som vi hade gjort, utan på grund av sin barmhärtighet, genom ett bad till ny födelse och förnyelse i den helige Ande som han rikligt utgöt över oss genom Jesus Kristus, vår Frälsare.”

 

Rom 10:9-10, 13:Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst. Ty med hjärtat tror man och blir rättfärdig, med munnen bekänner man och blir frälst…Ty var och en som åkallar Herrens namn skall bli frälst.”

 

Kol 2:13-14:Ni som var döda på grund av era överträdelser och er oomskurna natur, också er har han gjort levande med Kristus. Han har förlåtit oss alla överträdelser och strukit ut det skuldebrev som med sina krav vittnade mot oss. Det har han tagit bort genom att spika fast det på korset.”


Om du vill ta emot den gåvan som Gud har för dig idag, så följer här en vanlig och bibliskt baserad bön. Vänd om till Gud och be högt denna frälsningsbön från ditt hjärta till Gud:

 

”GUD, FADER, JAG BEKÄNNER ATT JESUS ÄR MIN HERRE OCH FRÄLSARE, JAG TROR ATT JESUS DOG FÖR MINA SYNDER OCH ATT HAN UPPSTOD FRÅN DE DÖDA. HERRE JESUS KOM IN I MITT HJÄRTA, FÖRLÅT ATT JAG GÅTT MIN EGEN VÄG. JAG VÄNDER MIG BORT FRÅN ALL SYND OCH ONDSKA OCH JAG FÖLJER DIG JESUS. TACK FÖR ATT JAG NU ÄR FÖRLÅTEN OCH SATT FRI, TACK FÖR ATT JAG NU ÄR ETT GUDS BARN MED EVIGT LIV. JAG TAR OCKSÅ EMOT DIN HELIGE ANDE; FYLL MIG MED DIN FRID OCH GLÄDJE, DIN NÄRVARO OCH KRAFT, I JESU NAMN AMEN”


RSS 2.0