Missionsresorna till Himalaya, Etiopien och till Asien

Himalaya-missionsresan! Vi åkte i ett team med Marcus Bloom och hans missionsorganisation Good News to all People till onådda folk vid foten av Himalaya i november -13. Det var 9 dagars vandring på ”Biblisk mark” i Apostlagärningarna, d v s Gud bekräftade Evangeliet/Ordet med tecken och under, tusentals tog emot frälsning och hundratals helandemirakler skedde mitt framför våra ögon!

   

På kvällarna var kampanjmöten där Marcus och en annan evangelist predikade och på dagarna var det Eldskonferens. Vi i teamet fick medverka mycket i förbön för sjuka, vittna, be, spela drama, dansa och predika i olika kyrkor.

            
 
            
                       
                            Här predikar Peter i ett möte
   
 
  
                MISSIONSRESA TILL ETIOPIEN -10

            Här predikade jag evangeliet i en etiopisk by

Jag predikar evangeliet i en liten etiopisk by

 

Min fru trivs på missionsfältet

Frugan stortrivs på missionsfältet

 

Över 100 000 samlades på dessa kampanjmöten, där Per Åkvist och Karl Hargestam predikade. Tusentals tog emot Jesus och många blev mirakulöst botade.

Per Åkvist predikar, han och Karl Hargestam leder Joshua Campaign som har denna stora kampanjmötesserie i Shambu, Etiopien

 

Missionsteamet, amerikaner och så vi

Missionsteamet

Vi har varit på en Missionsresa till Etiopien som var fantastisk på många sätt. Först å främst att få se tusentals etiopier ta emot Jesus och frälsning, och att få se Jesus bota sjuka (blindhet, cancer, lamhet m m). Sedan att också få lära känna etiopierna, ett underbart folkslag, vackert dessutom. Och därtill att få lära känna missionärerna Per&Abbi Åkvist som hade de stora kampanjmötena(med över 100 000 på vissa möten) tillsammans med Karl Hargestam.

 

Och så var vi tillsammans med ett 20 tal amerikanska missionärer i ett team som åkte ut till byar och predikade evangeliet under dagarna, vi blev goda vänner med dessa goa syskon i Herren. Personligen betydde det mycket när jag fick predika evangeliet 2 gånger till uppemot 150 etiopier i en liten by, nu så råkade de flesta just i den byn vara redan kristna, men 2 tog emot Jesus för första gången och många andra gjorde en ”ny överlåtelse”. Folket flockade snabbt runtomkring oss särskilt när vi var på en marknadsplats då det blev oerhört trångt, c a 1500-2000 omringade oss (se bilderna), vid det tillfället predikade pastor Benjamin evangeliet, mer överväldigande upplevelse får man leta efter (se bilderna)! De stora kampanjmötena på kvällarna var förstås också överväldigande, att få se Jesus förvandla fattiga och lidande etiopiers liv, i så stor mängd.

 

Joshua Campaign med Per Åkvist och Karl Hargestam i ledningen hade bl a också ett hjälp- och biståndsarbete i Addis Abeba. Anette hjälpte till i denna verksamhet med utsatta kvinnor och barn. Kvinnorna lärde sig att sy, sticka, virka, baka och göra kryddor, ett sätt att skaffa sig ett yrke. Jag fick undervisa dessa kvinnor vid ett tillfälle. Och så har vi skaffat ett fadderbarn från denna s k ”Mercy Ministry”, Barakat heter den lille 2 årige pojken.

 

Oförglömliga upplevelser alltså på många olika sätt, utrymmet här räcker inte till för att berätta knappt en bråkdel av allt. Jag vill bara uppmana samtliga kristna att lyda Jesu missionsbefallning, inte bara genom givande av ekonomiska medel till missionärerna (vilket är oerhört viktigt!), utan att också faktiskt själv åka ut dit och ge ut evangeliet. Detta är inte svårt, nåja, man får vara ibland beredd på lite umbäranden såsom att ”hotellrummet” har mögel i taket och på väggen, stopp i ”toaletten”, en stor glipa mellan golvet och ytterdörren där insekter (särskilt spindlar) och djur fritt kan välla in genom, inkl. dieselångor, smuts å damm överallt, vägar å transporter som är en ”actionfilm”, magen lever sitt eget heta liv och andra små petitesser. Men, det priset är ett intet i jämförelse med människors frälsning, och så kan du ju snart vara hemma i bekvämlighetens å trygghetens Sverige. Jo, det är inte svårt att faktiskt åka till en plats där du kopplar ihop med någon pålitlig lokal kyrka, skaffar en tolk och en terrängbil, även ett par lokala troende som kan guida och bistå, och så ställer du dig på ett torg eller vid vägkanten i en by och börjar predika evangeliet, folket flockas i massor runtomkring denne märklige ”viting”, och Guds kraft kommer med överbevisning och uppenbarelse av Evangeliets sanning till människorna, många blir frälsta och helade. Hur skulle vi kunna säga nej till detta? Detta är för alla troende, Missionsbefallningen…

Karl Hargestam predikar i Shambu,Etiopien, närmare 100 000 lyssnar

 

På sista mötet så utbröt det en vild och gläjesprudlande dans i Guds glädje

Dansfest på kampanjmötet!

Frugan och en väninna dansar på kampanjmötet

 

Här var vi och missionsteamet på en marknadsplats, c a 2000 lyssnade till evangeliet.

Ser ni de två "vitingarna" i mitten

På en etiopisk marknadsplats, ser ni de vita missionärerna i mitten?

Etiopien

 

Anette hjälper till och lär utsatta kvinnor att virka och sy, i Mercy ministry

Anette hjälpte etiopiska kvinnor att lära sig att sy på

 

Här följer en kort video från missionsresan i Etiopien:

http://www.youtube.com/watch?v=5vugB5Adu2k

 

 

ASIEN - MISSIONSRESAN

Vid detta kampanjmöte "förpredikade" jag till c a 8000 muslimer

 

Här är Anette verkligen som "fisken i vattnet"


 

Jag och min fru Anette följde med på en missionsresa till Asien, den leddes av Mikael Boman. Det var en 5-dagars missionskampanj i Asien. Tusentals mottog frälsningen och hundratals blev mirakulöst helade från sjukdomar av olika slag då Boman och en annan evangelist predikade i de stora massmötena. Själv fick jag undervisa ett par gånger i husförsamlingarna (som bildats efter det mycket gedigna uppföljningsarbetet efter kampanjerna), och därtill fick jag be och ”förpredika” upp till c a 7 min. inför c a 8000, varav de flesta var muslimer. Detta var en härlig (och lite nervös) upplevelse så här första gången inför en så stor skara. Asiaterna var/är underbara människor, öppna och livliga och mycket ”osvenska”. Asien i sig var som att åka till en annan planet eller minst hundra år bak i tiden. Landsbygden var som det ungefärligen måste ha sett ut på Jesu tid. Ja, det var som ett besök i Biblisk tid överhuvudtaget, en ”tidsmaskin” till Apostlagärningarna.


Äntligen har vi fått se det vi längtat hela våra kristna liv efter att få se; Med egna ögon såg vi tusentals gensvara på frälsningen och hundratals mottaga helanden och mirakler; blinda fick syn, döva hörde, cancersvulster utanpå kroppen försvann då Jesus botade m m. Visst har vi sett en och annan bli frälst och botad, men det var som en Himmelsk störtflod som bröt igenom på dessa möten.

Vi har fått eviga intryck, en inre skatt att ösa fram tro, hopp och glädje ur. Vilka minnen och erfarenheter! Tänker på lilla flickan som varit född blind och som nu plötsligt chockat ser sig omkring. Den äldre mannen som ställer sig framför mig och stirrar glädjestrålande på mig i flera minuter, han går sedan fram och vittnar om att han fått sin syn tillbaka, antagligen så hade han inte i sitt tidigare ”seende liv” sett någon vit människa och vart så fascinerad. Kvinnan som Jesus plockade bort en tumörsvulst från halsen, stor som ett ägg, nu fanns bara ett äggformat fint rosa ärr kvar o s v…Det allra bästa var ändå att få se alla dessa gensvar på Frälsningsinbjudan, ansiktena på de andligt pånyttfödda asiaterna, glädjen och upphöjelsen av Jesus, oerhört, fullständigt hjärtsmältande.

 

Vi åkte till en plats där ingen tidigare predikat Evangelium, de flesta var muslimer. Säkerhetspådraget var omfattande, vi hade alltid mellan 2- 10 tungt beväpnade vakter runt oss eller med oss. Förutom att jag fick ”förpredika” i massmötena och undervisa i husförsamlingar så fick jag och Anette be genom handpåläggning för dessa underbara människor. Anette var "som fisken i vattnet" bland dessa enkla och mycket fattiga människor. De hungrade ödmjukt verkligen efter Gud! Vilken skillnad till Västerlandet, här är det ofta motsatsen!

 

Det finns så mycket att berätta. Trafiken var en sorts ”dödsprocess” eller att bokstavligt, detta som Bibeln talar om, ta sitt kors på sig och följa Jesus och att vara beredd på att mista just sitt liv. Trafiken var helt enkelt fullständigt vild och galen utan till synes några som helst regler. En gång körde vi i en taxi i upp till 110 sicksackande mellan bilar, hästkärror, cyklister och människor, med mycket små marginaler! Trafiken kändes som minst lika farligt som det faktum att vi befann oss djupt inne i Asien. Landsbygden var som Israels land på ett ungefär måste ha sett ut för 100 år sedan (eller för 2000 år sedan). Människorna var mycket livliga, öppna och ”osvenska” eller ”ofinska”. Anette kallades inte för Anette utan för Mrs Peter (efter mitt förnamn). Visst var det mycket orättvisor på många sätt.

 

Jag bara säger det, du som inte har sett dessa saker som jag nu berättat om, vilket ju faktiskt är det som Bibeln beskriver som ”normal” kristen verksamhet för den 1:a tidens kristna, ja, du behöver åka med på en sådan här kampanjmission, med skarornas frälsning och Ordets förkunnelse med åtföljande tecken och under (Mark.16:20). Om du inte åker själv på mission av någon anledning, så vore det minsta att åtminstone bekosta så att missionärer kan åka ut och skörda i dessa enorma skördefällt, som faktiskt är till stora delar mogna för skörd. Om vi inte själva lyder den stora Missionsbefallningen, så kan man ju åtminstone låta bli att gräva ner sin talent (Matt.25:14-30), och ge av sin ekonomi så att andra får möjlighet att åka ut till de väntande folkskarorna…

 

Nåväl, finns mycket att berätta om både denna fantastiska missionsresa och om nödvändigheten av allas engagemang i mission, hemmavid eller bortavid. En attack från fienden kom också, jag blev sjuk under hemresan till Sverige (som tog c a ett dygn, det var omständigt). Besvärlig diarre' där jag inte kunde ”hålla tätt” helt enkelt, det såg riktigt illa ut under några minuter då jag fick feber och blev riktigt dålig på flyget. Detta är ibland missionens ”baksida” ( bokstavligt så att säga). Guds Ord förklarar att vi kommer att få möta lidanden av olika slag, men Herren hjälper ju och botar. Nu mår jag helt bra.

 

Man kan gå in på vår hemsida, www.jesusmissionen.com, och där till "Nyhetsbrev" om man vill läsa mer och se mer bilder från denna missionsresa. Och via länken "Video" kan man lyssna och se när jag tar mina första (skälvande) steg i massevangelisation.

Här en direktlänk till nämnda video: http://www.youtube.com/watch?v=CmDfI0thQrk

 

Här undervisar jag i en husförsamling

 

Människor som tar emot Jesus och Frälsningen

 

Ute på landsbygden


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0